Κυριακή 3 Απριλίου 2016

"ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ"

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ
Το 2ο Δημ. Σχολείο Χρυσούπολης συνεχίζει το δημιουργικό ταξίδι του εθελοντισμού μέσα από δράσεις ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», κάθε Σάββατο εκπαιδευτικοί – γονείς και παιδιά δίνουν ραντεβού στο σχολείο προσφέροντας στα παιδιά στιγμές χαράς και δημιουργικότητας.
Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν διαδραστική αφήγηση παραμυθιών, μουσικοκινητικά  δρώμενα, κατασκευές, σκάκι, ζωγραφική και παραδοσιακά παιχνίδια της αυλής.
Η λειτουργία του σχολείου πέρα από τις ώρες του εκπαιδευτικού Προγράμματος,  δίνει τη δυνατότητα της ενίσχυσης του εθελοντισμού και της ανοικτότητας προς την τοπική κοινωνία με δράσεις που ενδυναμώνουν την καλλιέργεια των σχέσεων και στηρίζουν τον στρατηγικό σχεδιασμό του σχολείου μέσα από τη δικτύωση.
Στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου Διδασκόντων αρωγοί στέκονται οι γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ταλαντούχοι πολίτες του τόπου μας, όπως η κ. Δεληνικόλα Μαρία (ζωγράφος), Μπρούσα Μαριάνθη (γυμνάστρια)   και φορείς όπως το ΚΤΕΛ Καβάλας, το Ίδρυμα Λαμπράκη και η Σχολική Επιτροπή Α/Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει τη διάρκεια και τη βιωσιμότητα των δράσεων προς όφελος των παιδιών.
Το Σάββατο 2/4/2016 στις 10 π.μ. όλοι μαζί –παιδιά – γονείς – εκπαιδευτικοί έδωσαν ραντεβού και αναβάθμισαν ποιοτικά και λειτουργικά την αυλή του σχολείου, σχεδιάζοντας και βάφοντας επιδαπέδια παιχνίδια που θα δώσουν περισσότερο παιχνίδι στο διάλειμμα των παιδιών και στα απογεύματά τους. Η διαφορά της παρέμβασης αυτής είναι ότι δεν αποτελεί μια παρέμβαση μιας στιγμής, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και καλλιέργειας του εθελοντισμού  που υλοποιεί το σχολείο με το Ίδρυμα Λαμπράκη με καταπληκτική ανταπόκριση παιδιών – γονιών και δασκάλων.
Θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα χρώματα για τις ζωγραφικές παρεμβάσεις στο σχολείο είναι χορηγία του ΚΤΕΛ Καβάλας το οποίο στηρίζει το σχολείο μας τόσο με υλικά όσο και με υπηρεσίες μεταφοράς. Ο Διευθυντής, κ Παπαστεργίου Αθανάσιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστούν όλους όσους στηρίζουν διαρκώς την αναβάθμιση του σχολείου και «Νοιάζονται και Δρουν» για τα παιδιά.



ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ by Slidely Slideshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου