Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη χώρα μας παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα των ιών της γρίπης.
Σας ενημερώνουμε για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού νόσησης  από γρίπη στο σχολικό περιβάλλον.
Þ      Τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.
Þ      Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
Þ      Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
Þ      Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
Þ      Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
Þ      Παραμονή στο σπίτι μέχρι πλήρους ανάρρωσης σε περίπτωση γρίπης, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, πονοκέφαλο, ρίγος, και αίσθημα κόπωσης) δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο . Η κατ’ οίκον παραμονή είναι υποχρεωτική για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων.

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό ενημέρωσε επανειλημμένως τους μαθητές των τάξεων του σχολείου τόσο κατά την πρωινή συγκέντρωση των μαθητών, όσο και μέσα στην κάθε τάξη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά από όλους για το καλό όλων.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου