Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

" Νοιάζομαι και Δρω" πάλι...


Το Πρόγραμμα « Νοιάζομαι και Δρω»

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη  με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και στηρίζει τις δράσεις αυτές, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, πλήρες παιδαγωγικό πλαίσιο με εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη.
Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι εφαρμόσιμο σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 που υλοποιείται το πρόγραμμα στα σχολεία, έχει δημιουργηθεί το σχολικό δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο αποτελείται από 500 διαφορετικά σχολεία. Στο «Νοιάζομαι και Δρω» έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα 3.800 εκπαιδευτικοί και 50.000 μαθητές. Στις δράσεις των σχολείων έχουν λάβει μέρος η πλειονότητα των γονέων καθώς και περίπου 1.600 διαφορετικοί κοινωνικοί εταίροι και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
             Από τον Ν. Καβάλας συμμετέχουν τέσσερα σχολεία της περιοχής μας τα οποία είναι σχολεία – πιλότοι του Προγράμματος: 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, Δημοτικό Σχολείο Ν. Καρυάς και Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου.
Στις 1 – 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  η εισαγωγική επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών καθώς και των Συντονιστών του Προγράμματος: « Νοιάζομαι και Δρω». Τα σχολεία μας εκπροσώπησαν οι :κ. Ελένη Κοτζακιόζη , Δασκάλα του 2ου Δημ. Σχολείου Χρυσούπολης ως Συντονίστρια του Προγράμματος στο Ν. Καβάλας και ως επιμορφώτρια των εκπαιδευτικών, ο κ. Παναγιώτης Αλμπάντης ως Διευθυντής – εκπρόσωπος του 2ου Δημ. Σχολείου Χρυσούπολης, ο κ. Αθανάσιος Τσολούφης ως δάσκαλος-εκπρόσωπος του 4ου Δημ. Σχολείου Χρυσούπολης ο κ. Αθανάσιος Σμάλης ως Διευθυντής – εκπρόσωπος του Δημ. Σχολείου της Ν. Καρυάς και η κ. Γκανάτσιου Αχιλλία ως δασκάλα – εκπρόσωπος του Δημ. Σχολείου Χρυσοχωρίου.
            Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη, η οποία συνεχάρη τους συντελεστές του Προγράμματος, κυρίως τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που είναι η ψυχή του Προγράμματος και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου προς το Πρόγραμμα « Νοιάζομαι και Δρω».
Η ομάδα «Νοιάζομαι και Δρω» του Νέστου είναι από τις πλέον δραστήριες του Πανελληνίου Δικτύου του Προγράμματος και αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις πρακτικές τους έχουν συμπεριληφθεί ανάμεσα στις καλύτερες πρακτικές της χώρας και στις εκδόσεις του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», ώστε να αποτελούν παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς…
Καλή επιτυχία και για τη φετινή σχολική χρονιά!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου