Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών, μια ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη»

 Η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στον χώρο της Εκπαίδευσης. Κάθε προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται στο σχολείο, έχει ως βασικό άξονα την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, διότι, όπως έχει γίνει πλέον ευρέως αντιληπτό, η χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί δίχως την ενίσχυση των εκπαιδευτικών (Φωτοπούλου, 2013: 217).

Οι διαστάσεις της επαγγελματικής ανάπτυξης συνδέονται με μια δια βίου επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η οποία καθίσταται απαραίτητη εξαιτίας των συνεχών αλλαγών στα περιβάλλοντα των κοινωνιών της μάθησης. Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων αλλαγών αποτελεί η εμφάνιση νέων αναγκών σχετικά με τα προσόντα και τον ρόλο του εκπαιδευτικού γενικότερα (Δούκας κ.ά., 2007: 114).

Η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών αναφέρεται σε ευκαιρίες μάθησης που οδηγούν  τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές και αναστοχαστικές τους ικανότητες, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις πρακτικές τους (Μιχαηλίδου-Ευριπίδου, 2005-2006: 14).

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5/12/2022, ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» από τη Διασωστική Ομάδα Νέστου. 

 Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τη Διασωστική Ομάδα Νέστου για τη συνεργασία και την παροχή γνώσης σε Θέματα Πρώτων Βοηθειών.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου