Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Project Αποκριάς











Μία ξεχωριστή εμπειρία δημιουργικότητας, χαράς και διασκέδασης βιώσαμε όλοι όσοι αποτελούμε την ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης.
Με αφορμή τη γιορτή της Αποκριάς, σχεδιάσαμε ένα project που υλοποιήθηκε στην αίθουσα δραστηριοτήτων του σχολείου.
Το βασικό μας θέμα ήταν" ο κλόουν" με τα ρούχα του, τα στολίδια του, τ' ακροβατικά του, τις γιρλάντες του, τα μπαλόνια του, τους χορούς και τις δραματοποιήσεις του.

 Σε κάθε γωνιά της αίθουσας δραστηριοτήτων, στήθηκαν πάγκοι εργασίας για κάθε τάξη. Δόθηκε υλικό και χρόνος στα παιδιά ώστε να δημιουργήσουν, μαζί με τις δασκάλες τους, τα έργα της θεματολογίας τους.

Αφού ετοιμάστηκαν οι δημιουργίες, οι ομάδες παρουσίασαν τη δουλειά τους διακοσμώντας εκείνη τη στιγμή το χώρο. Στη συνέχεια ακολούθησε δραματοποίηση, από τα παιδιά της Α΄Τάξης, του τραγουδιού: "παντρεύουνε τον κάβουρα" με τις αντίστοιχες μάσκες.
Το ίδιο τραγούδι το χόρεψαν με καλαματιανό, τα παιδιά της Ε΄Τάξης, ως καλεσμένοι του "γάμου". "Πώς το τρίβουν το πιπέρι" χόρεψαν τα παιδιά της Β΄Τάξης. Παράλληλα χόρεψαν και συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου. Και βέβαια δεν έλειπε το γνωστό γαϊτανάκι, όπου γύρω από τις πολύχρωμες κορδέλες του πλέχτηκαν κινήσεις, συναισθήματα και εικόνες Αποκριάς.


Ακολούθησε κλήρωση δώρων, από Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου που παραβρέθηκε στο Σχολείο κι έδωσε χαρά στα παιδιά.

Οι γεύσεις της δημιουργικότητας και της χαράς συμπληρώθηκαν από τα σουβλάκια και το χυμό που προσφέρθηκαν από το Σύλλογο Γονέων προς τα παιδιά.
Στο Σχολείο παραβρέθηκαν δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στο Σύλλογο Γονέων, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Μιχαηλίδης Σάββας, και οι αντιδήμαρχοι, κκ. Λεπίδας Γιώργος και Καλογερίδης Παύλος.
Έτσι,  υλοποιήθηκε ένα project που είχε αφενός γνωστικό, συναισθηματικό περιεχόμενο και αφετέρου, εξελίχθηκε μπροστά μας ένα στιγμιότυπο μιας διαρκούς και καλής συνεργασίας, ανάμεσα στο Σχολείο, το Σύλλογο Γονέων και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που δίνει στο Σχολείο τα χαρακτηριστικά της ανοικτότητας και της αποτελεσματικότητας.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου