Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του Προγράμματος Comenius Regio


«Οι ΤΠΕ και η μέθοδος-project στην εκπαίδευση: Πολιτικές, Πρακτικές και Ανταλλαγή Γνώσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης (Ελλάδα) και της Επαρχιακής Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης Τραπεζούντας (Τουρκία)» 

 

Μία καταπληκτική δράση υλοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης και στο 3ο Νηπιαγωγείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius Regio Project, 4thPartners’ Meeting - 27 to 31 May 2013, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο Σχολείο παραβρέθηκε αντιπροσωπία εκπαιδευτικών από την περιοχή της Τραπεζούντας. Την ομάδα των Τούρκων Εκπαιδευτικών συνόδεψαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μελισσόπουλος Σάββας, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής Καθοδήγησης , κ. Κουρουμιχάκης Απόστολος και η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, κ. Καρτσιώτου Θωμαΐς.

Τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Παπαστεργίου Αθανάσιος με ομάδα μαθητών ντυμένων με Θρακιώτικες φορεσιές, προσφέροντάς τους λουλούδια.

Η ομάδα Εκπαιδευτικών της Τραπεζούντας είχε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξει παιδαγωγικές και διδακτικές εμπειρίες με τις/τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και να γευτεί μερικά στιγμιότυπα από τη χρήση των ΤΠΕ στη σχολική Τάξη. Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά από όλες τις Τάξεις με την επιμέλεια των δασκάλων και των Νηπιαγωγών των συγκεκριμένων Σχολείων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και δασκάλων με τη στήριξη των Εκπαιδευτικών φυσικής Αγωγής και της μουσικού κ. Σπυριδιάδου Κωνσταντίας.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κ. Γενική Γραμματέας του Δήμου, κ. Δ. Σαμίδου, η οποία από την πλευρά του Δήμου, πέρα από την επιμέλεια του μπουφέ, πρόσφερε στο Συντονιστή της τουρκικής αντιπροσωπίας αναμνηστικό καλάθι με προϊόντα της περιοχής του Νέστου και ένα δενδρύλλιο ελιάς, ως σύμβολο ειρήνης και συναδέλφωσης των δύο γειτονικών λαών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών και των δασκάλων, πρόσφερε επίσης αναμνηστικό δώρο στους επισκέπτες μας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και οι Νηπιαγωγοί του 3ου Νηπιαγωγείου ευχαριστούν θερμά όλους τους συνδιοργανωτές του Προγράμματος ComeniousRegioγια την καταπληκτική εμπειρία που εκτυλίχθηκε στο Σχολείο μας. Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Νέστου και στο Σύλλογο Γονέων για τη στήριξή του. Κυρίως όμως θερμότατες ευχαριστίες στη Σχολική Σύμβουλο, κ. Καρτσιώτου Θωμαΐδα για την επιλογή του Σχολείου μας στη συγκεκριμένη δράση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου