Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, οι τάξεις της Α΄ και Β΄ Δημοτικού του σχολείου μας, σε συνέχεια των κοινών μας δράσεων με το 3ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, υποδεχθήκαμε τα νήπια και τα προνήπια στον δικό μας χώρο για να μάθουμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας , μέσω βιωματικών δράσεων. 

Η Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας, κ. Κοτζακιόζη Ελένη,  καλωσόρισε θερμά τους/τις μικρούς/ές μαθητές/τριες  στον κεντρικό διάδρομο του διδακτηρίου , μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ήμαστε έξω στην αυλή.   

Εκεί,  η κυρία Μολοχίδου, η γυμνάστρια του σχολείου μας , με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων της Α', κ Μοσχίδου και κ Τσιλεπή, διοργάνωσαν τους δυο από τους τέσσερις σταθμούς των δράσεών μας. Το Α1 έπαιξε καθήμενο volley , ενώ το Α2 διοργάνωσε τη δράση "Καθοδήγηση τυφλού" ,ένα παιχνίδι καθοδήγησης σε διαδρομή με εμπόδια και χρήση μάσκας. 

Το τμήμα της Β1 τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας του, την κ Λέφα Γεωργία ήταν υπεύθυνο για τη γραφή Braille , ενώ η Β2 τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ Καπετανοπούλου σύστησε στους μαθητές τη νοηματική γλώσσα. Κλείνοντας τη δράση μαζευτήκαμε όλοι μαζί σε έναν μεγάλο κύκλο και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά φωνάξαμε το σύνθημα : " Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί" .

Τις δράσεις πλαισίωσαν όλα τα μέλη του Σχεδίου Δράσης "Μεγαλώνω, Προχωρώ και Γνωρίζω το Δημοτικό" και όχι μόνο. Τα μέλη της ΕΔΥ του Σχολείου με τις κυρίες Ιορδανίδου, Παχούμη, Κεσοπούλου, η κ Καραγεωργίου , η κ Μιμιλάκη, η κ Τσεβρέμη και η κ Σαραντίδου. 

Τα παιδιά χάρηκαν με το παιχνίδι, αλλά προβληματίστηκαν για τις δυσκολίες που μπορεί κάποιος/α να αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. 

Ο αγώνας για συμπερίληψη είναι διαρκής και χτίζεται καθημερινά στο σχολείο μέσα από " μικρά θαυμαστά περιστατικά" με πρωταγωνιστές τα παιδιά! 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου