Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

19 Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



19 Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, ενόψει της 19ης Μαΐου Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄και Ε΄Τάξης του σχολείου σε συνεργασία με τις δασκάλες τους Τασχουνίδου Ανατολή, Φουντουκίδου Ευδοκία και Καργάκη Ευφροσύνη ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα συγκινητικό αφιέρωμα μνήμης και ιστορικής διαδρομής στο ζήτημα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από ομιλίες , προβολές video, τραγούδια και ποντιακούς χορούς από τα παιδιά και τις δασκάλες. Η μουσική υποστήριξη έγινε από τον παραδοσιακό λυράρη κ.  Κώστα – «Τη Πατώζ» σε συνεργασία με τη μουσικό του σχολείου κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινα η οποία ανέλαβε και την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ποντίων την Πέμπτη 19/5/ 2016 όπου οι μαθητές μας παρουσίασαν στιγμιότυπα αυτής της εκδήλωσης ενώνοντας τις φωνές τους με τις φωνές των παιδιών από όλα τα σχολεία της Χρυσούπολης. Τους χορούς επιμελήθηκε ο γυμναστής του σχολείου κ. Αϊβαζίδης Δημήτριος.
Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία της η κ. Νικηφορίδου Νόπη εκ μέρους του Συλλόγου Ποντίων Νέστου καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης! Ελπίζουμε  η εκδήλωση αυτή να βοηθήσει στην θεσμική της συνέχεια.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου