Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

"ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ - 28 - 29 ΜΑΪΟΥ 2016



«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ»: Ένα Πρόγραμμα, τρεις λέξεις, πολλές δράσεις
Σημαντική Διάκριση τριών  σχολείων του Δήμου Νέστου

Η Διασχολική παρέα του Προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ», που αφορά την καλλιέργεια του εθελοντισμού στο σχολείο,  ύστερα  από μια δημιουργική ετήσια διαδρομή στα μονοπάτια του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας,  είναι ανάμεσα στα   Δημ. Σχολεία της Ελλάδας που κλήθηκαν στην Αθήνα από το Ίδρυμα Λαμπράκη, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Σωματείο Δεσμός (φορείς υλοποίησης του έργου) προκειμένου να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στο 1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό στο σχολείο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 28 και 29  Μαΐου 2016. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Τα συμμετέχοντα σχολεία του Ν. Καβάλας ήταν το 2ο Δ. ΣΧ. Χρυσούπολης, το 4ο Δ. ΣΧ. Χρυσούπολης και το Δ.ΣΧ. Χρυσοχωρίου. 
Τα σχολεία εκπροσώπησαν στο Συνέδριο οι εκπαιδευτικοί: Κεσκέσογλου Θεοδώρα από το 4ο Δ.Σ. Χρυσούπολης, Σουσαμλής Φώτιος από το Δ.Σ. Χρυσοχωρίου και Φουντουκίδου Ευδοκία από το 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης. Συντονίστρια του δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω» είναι η δασκάλα του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης  Ελένη Κοτζακιόζη η οποία  παρέστη  στην Αθήνα ως προεδρεύουσα του εν λόγω συνεδρίου και επικεφαλής της ομάδας του Ν. Καβάλας. Η υπόλοιπη ομάδα του δικτύου «Νοιάζομαι και δρω» αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: Αϊβαζίδη Δημήτριο (ΠΕ11) και  Λεοντή Μαρία (ΠΕ70) από το 2ο Δ.Σ.Χρυσούπολης, Ατλαμάζογλου Ευγενία (ΠΕ70) και Μανούκου Άννα (ΠΕ70) από το 4ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και Βουκαλέλη Αθανάσιο (ΠΕ70) και Μιχαηλίδη Αθανάσιο (ΠΕ70) από το Δ.Σ. Χρυσοχωρίου.
Φυσικά όλες οι δράσεις έγιναν χάρη στην αμέριστη στήριξη των δασκάλων από τους Διευθυντές των τριών σχολείων, την κ. Σχολική Σύμβουλο, τη Διεύθυνση ΠΕ Καβάλας,  τη σπουδαία συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων και την υποστήριξη του Δήμου. Πάνω απ’ όλα όμως πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά!
Η Συντονίστρια του Προγράμματος «Νοιαζομαι και Δρω», Ελένη Κοτζακιόζη, συγχαίρει κι ευχαριστεί για τη δημιουργική συνεργασία τόσο τους εισηγητές/τριες του Συνεδρίου, όσο και όλη την ομάδα εκπαιδευτικών, γονέων, παιδιών, φίλων εθελοντών και παραγόντων του Δήμου για τους «σπόρους εθελοντισμού» που έριξαν στη σχολική κοινότητα…  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου