Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ»: Ένα Πρόγραμμα, τρεις λέξεις, πολλές δράσεις



Η Διασχολική παρέα του Προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ», που αφορά την καλλιέργεια του εθελοντισμού στο σχολείο,  ύστερα  από μια δημιουργική ετήσια διαδρομή στα μονοπάτια του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας,  είναι ανάμεσα στα λίγα  Δημ. σχολεία της Ελλάδας που κλήθηκαν στην Αθήνα από το ίδρυμα Λαμπράκη(φορέα υλοποίησης του έργου) προκειμένου να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στο 1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό στο σχολείο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 28 και 29  Μαΐου 2016.
Τα συμμετέχοντα σχολεία του Ν. Καβάλας είναι το 2ο Δ. ΣΧ. Χρυσούπολης, το 4ο Δ. ΣΧ. Χρυσούπολης και το Δ.ΣΧ. Χρυσοχωρίου.
Τα σχολεία θα εκπροσωπήσουν στο Συνέδριο οι εκπαιδευτικοί: Κεσκέσογλου Θεοδώρα από το 4ο Δ.Σ. Χρυσούπολης, Σουσαμλής Φώτιος από το Δ.Σ. Χρυσοχωρίου και Φουντουκίδου Ευδοκία από το 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης. Συντονίστρια του δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω» είναι η δασκάλα του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης  Ελένη Κοτζακιόζη η οποία θα παραστεί στην Αθήνα ως προεδρεύουσα του εν λόγω συνεδρίου. Η υπόλοιπη ομάδα του δικτύου «Νοιάζομαι και δρω» αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: Αϊβαζίδη Δημήτριο (ΠΕ11) και  Λεοντή Μαρία (ΠΕ70) από το 2ο Δ.Σ.Χρυσούπολης, Ατλαμάζογλου Ευγενία (ΠΕ70) και Μανούκου Άννα (ΠΕ70) από το 4ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και Βουκαλέλη Αθανάσιο (ΠΕ70) και Μιχαηλίδη Αθανάσιο (ΠΕ70) από το Δ.Σ. Χρυσοχωρίου.
Φυσικά όλες οι δράσεις έγιναν χάρη στην αμέριστη στήριξη των δασκάλων από τους Διευθυντές των τριών σχολείων, την κ. Σχολική Σύμβουλο, τη Διεύθυνση ΠΕ Καβάλας,  τη σπουδαία συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων και την υποστήριξη του Δήμου. Πάνω απ’ όλα όμως πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου